Men visst är det underbart att vakna upp til en dag med sol som skiner. Teffmjöl. När vi varit utomlands så har jag fått ladda batterierna med sol och värme, och då blir vintern så mycket lättare att uthärda
Det här är ett superenkelt recept på ljusa glutenfria frukostfrallor eller tekakor, som jag vid det här laget har testat flera gånger med lite variationer
Blanda ihop mjölsorterna med husk, salt och surdegspulver, och tillsätt det till degen. Den här gången har jag använt teffmjöl, durramjöl och rårismjöl, och dessutom pytsat i superbäret inca, som är en sorts physalisbär som härstammar från Sydamerika, där det länge använts för sina hälsobringande egenskaper
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Riktigt bra faktiskt, mjuka och saftiga, och alldeles väldigt goda med smör och några skivor ost på. Jag har bakat frallorna två gånger, ena gången med enbart rent havremjöl, och andra gången med en blandning av durramjöl och rårismjöl
Mixa ihop skalad banan och skalat päron tillsammans med citronsaften. Blanda ihop de båda mjölsorterna med psyllium, bakpulver, bikarbonat och russin, och vänd ned i smeten
Inga höga krav, inga orimliga mål, kommer omge mig med människor som ger mig lika mycket som jag ger och jag ska bli bättre på att säga nej när jag vill säga nej
En kopp Kaffe* och Teffmjölsbröd* med Smör* och Ruccola*. Att kliva upp på morgonen medan det fortfarande är mörkt ute och baka bröd = Fin start på dagen
Rör sedan ner mjölblandningen och vispa med elvisp i minst 5 minuter, blanda då i russinen med en slickepott. Låt jäsa under duk i 35 minuter, jag brukar ha min ovanför spisen medans ungen värms upp så jäser den bättre. Rör sedan ner mjölblandningen och vispa med elvisp i minst 5 minuter, blanda då i russinen med en slickepott
Vispa gelblandningen med en ballongvisp så att så mycket luft som möjligt kommer in i den. Tillsätt det mesta av mjölblandningen i smeten och arbeta in den med fingrarna
Blanda i resten av mjölet och arbeta med en trägaffel (degen ska vara klibbig). Pudra frallorna med lite mjöl, strö över lite boveteflingor på dom och täck med bakduk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.