Frukostbröd med honung och havre

mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 g jäst

  • 12 1/2 dl mjölk

  • 11 tsk salt

  • 13 msk honung

  • 11 dl havregryn

  • 12 dl grahamsmjöl

  • 14-5 dl vetemjöl
Så här gör du Smält smöret och blanda med mjölken. Värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll degvätskan över jästen och rör tills jästen har löst sig.
 Tillsätt salt, honung, havregryn, grahamsmjöl och vetemjöl. Blanda till en deg. Låt degen jäsa under bakduk cirka 45 minuter.
 Arbeta degen och dela den i 12 bullar. Platta till dem en aning och låt jäsa cirka 30 minuter under bakduk. Pensla bullarna med lite honung utrörd i vatten och strö över lite havregryn. Grädda cirka 15 minuter i 200 grader. Spara recept 3 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 497

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.