14-5 dl
vetemjöl Så här gör du Smält smöret och blanda med mjölken. Värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll degvätskan över jästen och rör tills jästen har löst sig. Tillsätt salt, honung, havregryn, grahamsmjöl och vetemjöl. Blanda till en deg. Låt degen jäsa under bakduk cirka 45 minuter. Arbeta degen och dela den i 12 bullar. Platta till dem en aning och låt jäsa cirka 30 minuter under bakduk. Pensla bullarna med lite honung utrörd i vatten och strö över lite havregryn. Grädda cirka 15 minuter i 200 grader. Spara recept 3 kom. Skriv ut Dela E-post Pinna 497
Dela rullen i tio trekantiga bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Lägg grahamsmjölet i en degbunke och häll över kokande vatten och rör om till en gröt
Kan ju tyckas konstigt med tanke på att lovet är inne på sin andra dag och att jag verkligen längtat efter de där lååånga sköna sovmorgnarna som hör ledigheten till
Ta upp degen och knåda den med resten av mjölet. Smält smöret och häll det i havregrynsblandningen. Skär rutor med en degskrapa och nagga degen med en brödnagg eller gaffel
Sätt en deg på 1/2 pkt jäst (25 g), 2 dl lättmjölk (kylskåpskall), 3 dl vatten, 3 dl havrekli, 1 1/2 tsk salt och 4 dl fullkornsvetemjöl. Ta fram en ny bunke nästa dag och rör ut 1/2 pkt jäst med 1/2 dl fingervarmt vatten. Tillsätt 1/2 dl rapsolja, 1/2 dl linfrö, 2 dl rågflingor och surdegen från den första bunken. Arbeta samman degen med ytterligare 3 dl fullkornsvetemjöl och låt den jäsa i 40 minuter i övertäckt bunke. Efter jäsningen behövs ytterligare 1 dl fullkornsvetemjöl i degen medan du arbetar den slät och fin. Skåra ut 10 rutor med en sporre eller kniv och nagga rutorna med en gaffel. Låt jäsa i ytterligare 30 minuter, pensla med vatten och grädda på mittfalsen i 225° varm ugn i ca 20 minuter
Kavla gärna med kruskavel om du har. Om du, som de flesta av oss, inte har tillgång till en vedugn så att du kan baka och avnjuta hembakt tunnbröd när du vill, misströsta inte
Häll över fingervarmt vatten och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt salt, matolja, kesella, morötter, durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special
Underbart goda med smör och ost, kanske en klick marmelad. Receptet är superlätt, det går relativt snabbt och huset doftar underbart av nybakat, bara det är en bra grej
Lägg dem på plåt med bakpapper och skär några snitt i varje limpa. Godast nybakad med ost. Igår morse var det is och mörkt ute och nu är det vitt, ljust och vackert
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.