Sägg ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker ordentligt pösigt. Rör der morötterna och oljan. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner de i smeten
Rör ihop till en fin smet och portionera upp i formar - jag hade 40 g smet i varje ungefär (det blev totalt 15 st) och sedan använde jag muffinsplåten som hjälp (TACK SVÄRMOR. In i ugnen i 175 °C i ca 10-15 minuter i mitten
Blanda i resten av ingredienserna i ägg- och sockersmeten, även morötterna. Och den frostingen gick hur bra som helst att spritsa dessa morotsmuffins med
Så egentligen är bara bas-receptet för smeten det samma. Och även den varierar jag- dagar jag vill vara liiite hälsosammare ökar jag mängden riven morot och minskar på mängden vetemjöl
1. Vispa ägg och socker fluffigt. 2. Rör sedan ner de rivna morötterna samt rapsoljan. 3. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ner i smeten
6-8 stycken. Sätt sedan in i ugnen i 20-25 minuter, tills de inte är blöta längre. 6-8 stycken Har man inte alla olika mjölsorter kan man säkert utesluta något och ta mer av något annat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.