Skala och skiva äpplena i tunna klyftor, lägg dem på äppelkladdkakan. 1Blanda smöret med strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl till en jämn smet. 1Skala och riv äpplena och rör ner de i smeten. 1Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbar botten. 1Pudra äppeltäcket med kanel. 1Servera gärna med lättvispad grädde
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
6 2 gelatinblad 1 vaniljstång 5 dl vispgrädde 200 g mjölkchokladmed daim Topping 1 dubbeldaim Till servering ev vispad grädde bär Lägg till i inköpslistan
Servera gärna med färska bär och lättvispad grädde. Ta av från värmen och ställ åt sidan så länge. Låt kladdkakan svalna en aning medan du gör nutellamarängen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.