Skiva tomateroch lägg ovanpå tillsammans med strimlad salami och riven prästost. I den här fritattan har jag förutom ägg och grädde, skivad kokt potatis, gul lök, tomater, prästost och strimlad salami
Fördela tomatskivorna jämt över frittatanoch strö över riven mozzarellaost. Hetta upp en stekpanna med olja och stek löken och korven tills korven fått fin färg
Sätt ugnen på 180 grader • Vispa ihop äggen och krydda med salt och svartpeppar • Skär korven ochzucchinin i tunna skivor • Finhacka löken och strimla paprikan • Fräs korv och grönsaker helt kort med matfettet i en ugnssäker panna • Grönsakerna ska mjukna något och korvskivorna få lite färg • Häll över äggsmeten och ugnsgrädda i ca 20 minuter eller tills äggsmeten stannat • En tomatoch rödlökssallad passar bra till. 2 starka korvar med hög kötthalt. 2 zucchini
Denna goda rätt passar bra nu när de svenska tomaternamed smak har kommit. Skär tomaterna i små bitar, finhacka löken, pressa vitlöken och hacka kryddorna
Strimla grönsakerna i långa band med hjälp av en osthyvel (det mjuka innanmätet i zucchinin är svårt att strimla, men spara det gärna och använd det till exempel hackat i grönsaksgrytor och soppor)
Stjälp upp frittatan på ett stort runt fat och låt den glida tillbaka i stekpannan och stek ytterligare ett par minuter på andra sidan ( istället för att vända den kan man placera stekpannan under grillen i ugnen en stund)
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar och ställ åt sidan. Lägg i svampen och stek i en minut til. Lägg i tomatklyftorna, salta, peppra och låt allt bli genomvarmt
Servera frittatan som frukost eller en lättare middag. För att göra kålen mer lättsmält kan man knåda den lite med fingrarna en stund eller slaka den med kokande vatten
Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomateroch getost
Fördela champinjonerna ochzucchinin i pajskalet tillsammans medtomaterna. Den här veckans vego får bli en lite annorlunda paj med färska champinjoner ochzucchini, ochmed ett krämigt täcke av mozarella och kronärtskockspesto
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.