Sätt ugnen på 180 grader • Vispa ihop äggen och krydda med salt och svartpeppar • Skär korven ochzucchinin i tunna skivor • Finhacka löken och strimla paprikan • Fräs korv och grönsaker helt kort med matfettet i en ugnssäker panna • Grönsakerna ska mjukna något och korvskivorna få lite färg • Häll över äggsmeten och ugnsgrädda i ca 20 minuter eller tills äggsmeten stannat • En tomatoch rödlökssallad passar bra till. 2 starka korvar med hög kötthalt. 2 zucchini
Riv zucchinin på det grova på rivjärnet. I dag blir det en enkel och god vegetarisk frittata. Tillsätt äggblandningen och rör runt lite snabbt så allt blandas runt, låt stå kvar på plattan och steka medan du skivar tomaterna ochgetosten
Här har jag tagit de goda resterna av babyzucchini som stekts med tomater och annat gott och dagen innan serverats som tillbehör till grillad kyckling och gjort en frittata, med eller utan kycklingrester
Servera frittatan som frukost eller en lättare middag. För att göra kålen mer lättsmält kan man knåda den lite med fingrarna en stund eller slaka den med kokande vatten
Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en paj och förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomater ochgetost
Egentligen är det en restpaj, där en överbliven kokt potatis fick hänga med i pajdegen, och köttfärssås som blivit över efter tacomiddag fick utgöra fyllning tillsammans med en stump zucchinioch en likaledes överbliven klick smetana
4 Pasta 100 g purjolök 200 g zucchini 12 blommor från pumpor 2 1/2 msk extra virgin olivolja 1 dl vispgrädde 340 g pasta (gärna fusilli) 100 g getost havssalt Lägg till i inköpslistan
Fyllningrotselleriauberginezucchinibroccolikörsbärstomatergetost, chevrérostade valnötterrostade pumpakärnorärtskott till garneringSkär rotselleri i tärningar och stek på medelhög värme
Servera frittatanmed salladen och en klick naturell yoghurt. Frittata är en härlig italiensk omelett som man gör i ugnen och som kan varieras på tusen olika vis
Vi köper ibland ett kilo zucchini i affären och gör två långpanneplåtar medzucchinirundlar i olja som man sedan kan ha som tillbehör till kött eller kycklingrätter, i en pasta eller en god sallad
Dela smördegsplattorna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper. )Förrätten blev gratinerad getostoch färska fikon på en frasig smördegsbotten
Varva skivorna av zucchini, aubergine och tomat i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Skär auberginen ochzucchinin i tunna skivor och stek dem i olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.