Frittata är den italienska varianten på omelett, som kan ätas både varm och kall. Till en frittata tar man vad man har i form av grönsaker, överbliven pasta, ost etc
Ersatte hackad lök med tomater ocholiverna fick vara hela istället för finhackade. Bakglädje till vardags och fest – Baka med LCHF utan socker och mjöl)
Smula jästen i en bunken och rör ut den med ljummet vatten. olivolja, gärna med citronsmak. Efter jäsningen petar du ner tomater, oliver, fetaost och rosmarin
Skär julskinkan i strimlor, skiva löken och dela tomaterna. Pizzadeg25 g jäst2,5 dl 37 gradigt vatten 2 msk olivolja1/2 tsk salt6 - 7 dl vetemjölSmula ner gästen i en bunke tillsätt lite av vattnet och rör om tills gästen har löst sig, tillsätt resten av vattnet, oljan och saltet blande ner mjölet och rör om till en smidig lite kladdig deg, låt gäsa i 45 minuter under bakduk. Tomatsås1,5 dl chunky salsa medium (taco sås)2 msk tomatpuré2 msk olivoljaBlanda ihop i en skål. 1 dl oliver. 8 körsbärstomater. Bred på såsen och fördela toppingen på pizzadegen, ställ in i ugnen 225 grader 15 - 20 minuter. 1,5 dl chunky salsa medium. 1 dl oliver. 8 körsbärstomater 6 st peperoni
Servera frittatanmed salladen och en klick naturell yoghurt. Frittata är en härlig italiensk omelett som man gör i ugnen och som kan varieras på tusen olika vis
) Jamie Olivers delikatesspotatis med vitlök och rosmarin. Tack och lov för det - för då kunde jag se om just det här avsnittet några gånger och försöka skriva ner vad han egentligen gjorde med de där potatisarna
Blanda spaghettin med såsen och tillsätt citronsaften och hälften av rucolan. När vitlöken börjar få färg tillsätts räkorna, som får fräsa med någon minut
Vi tänker faktiskt vara så retsamt jobbiga att vi kör på med alla de recept och bilder som vi har från förra årets jul, vi vill ju att dom ska komma till användning istället för att bara ligga kvar i datorn och skräpa
några halverade körsbärstomater. Hade lite bacon och överbliven mozzarella i kylskåpet, passar bra i en frittata tillsammans med lök, pasta och tomater
Häromkvällen åt vi Jamie Olivers oxfilé med bearnaise och grillade grönsaker. Ta ut köttet ur påsen, klappa det med hushållspapper och rulla det i olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.