Vispa ihop äggen med en gaffel så de går ihop men fortfarande har viskositet (seghet) i sig – annars får du äggröra och en omelett eller i det här fallet frittata ska ju hålla ihop
Servera frittatanmed salladen och en klick naturell yoghurt. Frittata är en härlig italiensk omelett som man gör i ugnen och som kan varieras på tusen olika vis
Tärna 1 pkt 400 g vit fisk och lägg i snor ugnsform tillsammans med ca 5 små tärnade potatisar. Blanda och häll över 3 dl krossade tomater, 1,5 dl cocosmjölk, gurkmeja, currypasta och 2 msk mango pickles
Ännu en frittata från mitt kök – denna gång med ramslök, kokt potatis, vårlök och parmesan. Toppa din frittatamed färsk vårlök, pressa över lite citron, peppra och servera direkt med en fräsch sallad
Servera med bulgur och toppa med persilja. Häll av bönorna. Fräs bönor, broccoli, paprika i smör-&rapsolja ca 3 min i stekpanna. 1 burk blandade bönor à 400 g. 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
Gott, praktiskt och mättande med ugnsstekt frittata. Jag använde min runda gjutjärnsgryta vilket gjorde att frittatan/tortillan blev ganska tjock och det straffade sig direkt vid tillagningen
Salt & peppar. Idag valde jag att använda hela sju ägg till min frittata, och tillsammans med broccoli och rödlök, har jag därför middagen klar till hela veckan
Vi gjorde den på färska gröna bönor eftersom det är säsong, men frysta går lika bra. Här är en fullmatad omelett till lunch eller kall i bitar som plockmat
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
De ugnsrostade potatisarna skar jag i bitar och ploppade ner tillsammans med de gröna bönorna. Tillsätt sedan potatisen och värm upp den ett tag, därefter bönorna som du skurit av så de blir mer lätthanterliga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.