Omelett är perfekt lunch- och middagsmat. Stek på hög värme så det får färg - bränn inte. Den här goda omeletten hittade jag på strax före min lunchgäst kom
Jag äter ofta ugnsomelett numera, eller lchf-paj som jag också kallar det när jag struntar i pajdegen och bara har den goda äggstanningen som jag smaksätter på olika sätt
Stick i frittatan så att smeten rinner ner. Häll över äggsmeten och stek frittatan på medelvärme 8–10 minuter tills äggstanningen har stelnat. Ställ stekpannan mitt i ugnen och stek frittatan klar ca 10 minuter
Här är en fullmatad omelett till lunch eller kall i bitar som plockmat. Vi gjorde den på färska gröna bönor eftersom det är säsong, men frysta går lika bra
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Ställ hela stekpannan under ugnens grillelement tills omeletten stelnat. Satt igår och bläddrade i en pastabok och fastnade för detta receptet, lite omarbetat blev det i slutänden med så gott och enkelt att göra, perfekt om man har överbliven kokt pasta som man inte vet vad man ska göra med
En matig frittata, kan det vara något att fresta med. Tja, det fick helt enkelt bli frittata. I den ena steker du själva frittatan gyllenbrun och frasig på båda sidor
Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg
2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. 1-2 msk små avrunna kapris,
Paj Omelett Gratäng Pannkaka och Pasta,. Gjorde en frittata, men kan även kallas paj utan pajskal. Jag gjorde frittatan i en stekpanna, som jag kan sätta i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.