När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling medsötsursås
Lyft upp med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Sötsursås. Servera med osaltat basmatiris. Det här är verkligen mat som går hem hos alla, barn som vuxna älskar det
Lyft upp med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper. Sötsursås. Servera med osaltat basmatiris. Vi tröttnar aldrig på denna maten, det är så enkelt, så gott och inte det minsta lilla nyttigt
Servera medsötsursås och ät direkt. Jag brukar använda sådanna små bollar till att garnera pizza med men den här gången ville jag prova något nytt så jag testade att fritera dem
4 400 g fryst vit fiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja) 1/2 gul paprika 1/2 röd paprika 1/2 liten gul lök 1 liten burk ananas i skivor (à 220 g) 1 dl potatismjöl 1/2 tsk salt olja till fritering Marinad 1 vitlöksklyfta 1 msk torr sherry 1 krm salt 1 krm peppar Sås 1 dl ananasjuice (från burkananasen) 1 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 tsk salt 1 msk socker 1 msk potatismjöl 2 msk risvinäger 1/2 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lägg upp det friterade fläsket att rinna av på brickan med papper. Vid servering så blandar du den sötsurasåsen och fläsket med grönsakerna i en stor kastrull eller wok
Så här gör man välsmakande fläskfileskivor friterade i ett tunt lager frityrsmet med en genuin sötsursås till (notera nedan att rätten heter kött med socker och vinäger, inte kött med annanasjuice)
Så var det köttet då, jag friterade som sagt i en wok. Det här resulterade i att jag inte vågade fritera för länge och det gjorde bitarna lite mossiga när de blandades medsåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.