Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta
och hällde sweetchilisåsen över den friterade blomkålen,. vilket gjorde att frasigheten försvann, så nästa gång kommer jag nöja mig med att ha såsen bredvid och doppa blomkålen i istället
Servera med ris och sweet chili-sås. Kycklingen var så knaprig och god med ströbröd på istället för vanlig frityrsmet och riset smakade gott med buljongen
Vispa ihop äggen i en skål med paprikapulver, chili, timjan och salt. När du bara har några kvar kan du börja värma upp oljan i en relativt liten kastrull så att oljan kommer att täcka bollarna med lite marginal
Vill man variera sig kan man smaksätta sweetchilisåsenmed koriander eller apelsinskal. Rör ihop kallt vatten med en matsked majsstärkelse (det är viktigt att det är kallt så att det inte klumpar sig)
Ta upp räkornamed hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Skala räkorna. Doppa räkornamed 2 gafflar i smeten och lägg några räkor i taget i oljan. 1 kg räkor
Häll ungefär den mängd av olja, sweetchilisås och flytande honung som står ovan i en bunke och tillsätt chiliflakes (vi tar bara krossade bitar av egen chili som vi torkat) efter smak
Blanda i chilisås, smaka av med salt & peppar. Servera med ris. 2 porträkorfrysta blandade grönsakersweetchilisåssalt & pepparrisStek grönsakerna i olja i en panna, tillsätt räkorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.