Jag började med inspiration från ett recept, men upptäckte alltför sent att såsen i det receptet skulle koka och reduceras och det hade jag inte tid med
Tillsätt färsen och dela sönder köttet med en trägaffel. Hacka tomaterna och rör ner dem i pannan tillsammans med salt, peppar, krossade tomater, kokosmjölk och lite av marinaden som de soltorkade tomaterna har legat i
Gjorde därför friteraderäkormed sötsursås. För den som lyckats missa det, så har jag ju fått dille på att testa en massa friterade saker nu när jag har fått min nya fritös
Hacka de återstående räkorna, lägg dem i skål tillsammans med räksmeten och blanda. Knäck ägget i en liten tillbringare och vispa ihop det med vatten och fisksås
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
På bilden ser ni en enkel pasta medräkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det som tar lite tid är att skala räkorna annars är det en riktigt snabb middagsrätt
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.