Hetta upp olivolja och doppa lökringarna i frityrsmeten. Skiva löken till ringar, inte allt för tunna. Rör ihop äggula, mjöl, vatten och salt till den smet
Friteradelökringar Ingredienser 2 stora lökar 2 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 ägg 1,2 dl mjölk 2 dl ströbröd 1 tsk chilli 1 tsk salt Olja och fritös Gör så här Blanda mjöl, bakpulver och salt. Skiva löken i skivor, 4 mm tjocka, pilla i sär så att lökringarna frigörs. Släng ner en näve lökringar i den rinnande frityrsmeten, fiska upp en lökring och panera med ströbrödsblandningen, gör likadant med 3-4 lökringar till och stoppa sen ned dem i den heta oljan. 3-4 lökringar
Tag upp lökringarna från vattnet och låt dem rinna av på hushållspapper. Skala löken och skiva den i fina ringar ca 3-5 mm, sära på ringarna, lägg ringarna i iskallt vatten i ca 30 min
Separera de till lökringar. dagens recept, förrätter, lökringar, smårätter & tilltugg, tapas & meze. -Doppa lökringarna i smeten och fritera i 3-5 minuter
Torka lökringarna. Håll lökringarna varma i ugnen på låg temperatur. Lägg lökringarna i kallt vatten i ca 1 timme. Doppa lökringarna i frityrsmeten och fritera dem i 190°C tills de är guldbruna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.