Hetta upp olivolja och doppa lökringarna i frityrsmeten. Skiva löken till ringar, inte allt för tunna. Rör ihop äggula, mjöl, vatten och salt till den smet
Varför inte toppa en god hemmagjord hamburgare med egna friteradelökringar. Nu är det dags att doppa ringarna i filmjölk och va noga med att det är filmjölk över hela
hops och kärlek delar med sig av sitt favoritrecept, läs mer om Sandra Back och David Langseth. Rör ihop mjölk och ägg i en separat bunke, blanda med den torra blandningen, här gäller det att röra så att alla klumpar försvinner men inte röra så bubblorna från bakpulvret försvinner
Friterar du i kastrull kan du lägga ner en bit ljust bröd i oljan när den börjar bli varm, om den börjar fräsa och få färg med en gång är oljan tillräckligt varm
De försöker slå sig in på den svenska marknaden med kvalitet på saker framför att vara billigast. Diverse friterade godsaker, Marias coleslow, syrad rödlök, pitabröd, selleri stjälkar och morötter att dippa i en grönmögelröra samt en rejäl sallad
Tag upp lökringarna från vattnet och låt dem rinna av på hushållspapper. Under tiden, blanda mjöl med bakpulver, vispa äggulan med mjölken och lägg i 2 tsk med olja, blanda nu i mjölblandningen lite i taget, tills det blir en tjock slät smet
Torka lökringarna. Håll lökringarna varma i ugnen på låg temperatur. Lägg lökringarna i kallt vatten i ca 1 timme. Doppa lökringarna i frityrsmeten och fritera dem i 190°C tills de är guldbruna
Salta av och servera gärna med någon god dressing eller dippsås. Skiva lökringarna i ungefär 1,5 cm och separera dem en och en och låt dem torka ovanpå en duk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.