Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl jasminris
  • 12 dl vetemjöl
  • 11 msk bakpulver
  • 10.5 tsk salt
  • 12 dl iskallt vatten
  • 1360 g kräftstjärtar, avrunna
  • 1 neutral olja, till fritering
  • 1200 g vitkål, i bitar
  • 1 neutral olja
  • 11 tsk flingsalt
  • 12 dl sweet chilisås
  • 11 lime, finrivet skal och saftKoka riset enligt anvisningen på förpackningen. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i vattnet och rör till en jämn smet. Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter. Doppa kräftstjärtarna två och två i smeten med hjälp av två skedar, lägg ner i oljan och fritera till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Stek vitkålen i olja i en het stekpanna tills den mjuknat, salta. Blanda sweet chilisås med limeskal (endast det gröna) och saften från halva limen till en dippsås. Skär andra limehalvan i bitar. Servera kräftstjärtarna med ris, stekt kål, limebitar och dippsås.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.