Ta upp osten med hålslev och låt den rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Servera osten varm med rostat bröd, svartvinbärs- eller hallonsylt och färska bär
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Torrblanda kryddorna med kycklingen i en bunke. Låt stå minst 2 timmar i kylen med lock. Värm upp frityrolja i en stor tjockbottnad kastrull (går bra med en vanlig kastrull också) eller värm din frityr till ca 150 grader
Salta, peppra och stek i rikligt med rapsolja, så att de i princip blir friterade. Häromdagen testade jag att skiva den och steka den i rikligt med olja, så att den blev knaprig på ytan
Späd med ölen till en klumpfri smet. Vi gjorde friterade lökringar för någon helg sedan. Mät med termometer eller lägg i en brödbit, när den snabbt blir gyllene är det klart att fritera
ca 300 g små champinjoner. 1ca 300 g små champinjoner 3,5 dl vatten 0,75 dl olivolja 1 liten gul lök, hackad saft av 1/2 citron 1 tsk torkad timjan 2 klyftor vitlök, hackade 2 tsk salt ca 10 svartpepparkorn 0,5 dl hackad persiljaBlanda allt utom svamp och persilja i en kastrull
Exkat hur det skiljer sig mot vårat "vanliga" svenska ströbröd kan jag nog inte beskriva men det känns som att det lämpar sig mycket bättre för att fritera med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.