Nu kommer en rätt som varken är dansk eller svensk. Snarare italiensk…kanske. Men den hör hemma på den här bloggen eftersom den kan gå in under kategorin vardagsmat
. Världens konstigaste sak att bli sugen på - aubergine. Jag älskar stekt aubergine. Kanske är det för att man använder aubergine rätt mycket i filippinsk mat och att jag är uppvuxen med det, eller så är det för att när man steker auberginen ändrar den smak helt och blir sådär härligt mushy
Artusis friterade kalvbräss var ingen hit alltså. Kalvbräss är fantastiskt gott, men det finns bättre sätt att ta hand om denna fina råvara än att fritera den
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Vår reseledare Ulla nämnde att hennes paradrätt är ”Melanzane alla parmigiana”, en vegetarisk rätt med aubergine som varvas med tomatsås, parmesan och mozzarella och sedan gratineras i ugn
Involtini di melanzane4 port325 g aubergine1 msk olivolja150 g fetaost200 g ricotta1 kruka färsk timjan1 citron400 g tomatsås3 msk grädde1 dl parmesan1
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Frityrsmeten har jag inte själv hittat på utan fått från inspiration från nätet. Det är väldigt sällan vi gör friterad kyckling men när barnen får höra att det blir så hoppar de av glädje, hihi
Ca 6 portioner2 stora auberginerSaltOlivoljaCa 750 g nötfärs1 gul lök4 vitlöksklyftor1 paket krossade tomater lök/vitlök1 msk soja1 tsk OreganoÖrtsaltSvartpeppar3 tomater250 g riven mozarella1 kruka basilika2,5 dl matgrädde (7% eller mer om man så önskar)Skär av ändarna på auberginen och skiva på längden 0,5-1 cm tjocka skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.