Friteradkyckling med sötsur sås – sååå himla gott. (något vi inte äter jätteofta eftersom att jag inte är något fan av de processade kycklingbitarna man köper i butik… )
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friteradkyckling med sötsur sås
Skär upp kycklingen i långa smala bitar. Doppa varje kycklingbit i först äggen och sen i ost och jordnötsblandning och lägg sen på en plåt med bakpapper på
Servera kycklingen och såsen ihop med ris. 3-4kycklingfiléer. Fritera 2-4 min eller tills dom har fått en fin gyllene färg och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper. 6 msk ris-eller vitvinsvinäger. 3-4kycklingfiléer. 6 msk ris-eller vitvinsvinäger
Torrblanda kryddorna med kycklingen i en bunke. Vänd kycklingen i mjölet rikligt, lägg dom vända bitarna i oljan och låt koka i 25 min. 1 kyckling. ca 4-5 dl filmjölk
Mustig kycklinggryta med chorizo, saffran och anchochili. Gulasch-ish utan potatis. Helgrillad kyckling med granris, trattkantarellsås och smörstekta gula
Kycklingen. Doppa kycklingen och fritera. 600g tärnadkycklingfilé. Lägg i kycklingbitarna och vänd runt, lägg bitarna i olja som hettats upp till 180 grader och fritera tills de blir gyllene i färgen
Kycklingen. Doppa kycklingen och fritera. 600g tärnadkycklingfilé. Lägg i kycklingbitarna och vänd runt, lägg bitarna i olja som hettats upp till 180 grader och fritera tills de blir gyllene i färgen
Ranchdressing eller bbq-sås (jag tog det senare). Friteradkyckling har jag gjort förr (det finns ett recept här) men man får ju testa lite nya varianter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.