Friterad kyckling med parmesanstuvad majs
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kycklinglårfilé (utan skinn)
  • 12 dl vetemjöl
  • 11 msk cayennepeppar
  • 13 ägg
  • 11 msk vatten
  • 1250 g cornflakes, krossade
  • 1 matolja, till fritering
  • 1 salt
  • 11 jalapeño
  • 12 dl crème fraîche
  • 11 dl vispgrädde
  • 13 dl majs, avrunnen
  • 1150 g parmesanost, nyriven
  • 150 g babyspenat
  • 11 romansallad
  • 11 bananschalottenlök
  • 1 vinäger
  • 1 olivolja
  • 1 Friterad kyckling600 g kycklinglårfilé (utan skinn) 2 dl vetemjöl 1 msk cayennepeppar 3 ägg 1 msk vatten 250 g cornflakes, krossade matolja, till fritering salt
  • 1 Parmesanstuvad majs1 jalapeño 2 dl crème fraîche 1 dl vispgrädde 3 dl majs, avrunnen 150 g parmesanost, nyriven 50 g babyspenat salt
  • 1 Sallad1 romansallad 1 bananschalottenlök vinäger olivoljaFriterad kyckling
  • Skär låren i mindre bitar. Blanda mjöl och cayennepeppar. Vispa upp ägg med vatten. Vänd kycklingen först i mjöl, därefter i ägg och sist krossade cornflakes. Hit kan förberedas. Precis före servering. Värm oljan till 180 grader och fritera kycklingen krispig, lägg i några bitar åt gången. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Salta lätta vid servering Parmesanstuvad majs
  • Skiva jalapeñon tunt. Koka upp grädde och crème fraiche. Lägg i majs och jalapeño. Dra av från värmen och låt svalna något så den tjocknar i konsistensen. Avsluta med att röra ner parmesan och babyspenat och smaka av med salt. Sallad
  • Dela salladen i mindre bitar. Skiva löken och blanda med salt, vinäger, peppar och olja. Servera den nyfriterade kycklingen med krämig majs och sallad. Glöm inte att matsortera skal från lök och rester från chilin och salladen för en mer hållbar matlagning, och njut av din rätt. /Köket-redaktionen

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.