Friterad glass
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • ägg
  • 1 mjölk
  • 1 vetemjöl
  • 1 salt
  • 1 smör till stekning
  • 1 vaniljglass
  • 1 jordgubbssylt
  • 1 ägg, uppvispade
  • 1 ströbröd
  • 1 matolja
  • 1 florsocker
  • 1 färska bär (om det är säsong)1. Vispa samman ägg, mjölk, vetemjöl och salt till en jämn smet. Låt smeten vila ca 10 minuter innan stekning.2. Grädda pannkakorna på båda sidor i ett hett stekjärn. Lägg de färdiga pannkakorna på hög på en platt tallrik och låt kallna.3. Skär glassen i bitar ca 3x3 cm och lägg en bit i varje pannkaka tillsammans med 1 msk jordgubbssylt. Vik insidorna och rulla samman till en tajt rulle.4. Rulla varje crêpe först i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.5. Lägg crêpen i frysen på en bricka och frys i minst en timme.6. Fritera sedan crêpen het olja, ca 160 grader, tills de är gyllene.7. Pudra crêpen med florsocker och servera direkt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.