Friterad fetaost med örtig couscous och rödbetstsatsiki
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • Friterad fetaost300 g fetaost 1 ägg 3 msk vetemjöl 1 dl pankoströbröd 1 msk olivolja 0,5 msk citron, saft salt peppar 3 msk rapsolja
  • Rödbetstsatsiki2 dl turkisk yoghurt 1 klyfta vitlök, finhackade 0,5 citron, zest 3 msk olivolja 3 msk inlagda rödbetor, finhackade 1 tsk honung
  • Couscous1 schalottenlök 3 dl couscous 0,5 citron, saften 3 msk olivolja 0,5 tsk salt 4 dl vatten 1 kruka persilja 1 kruka färsk koriander
  • Till servering rucolasallad

Beskrivning

Kommentarer

  • manuela-2

     - 

    Gör 1,5 sats fetaostbiffar och 2/3 sats couscous (men hel lök). Sötman från rödbetan och honungen behövs för att balansera upp. Ha gärna gurka i ruccola. Frysta kryddor funkar fint.

  • manuela-2

     - 

    Hög värme när du steker biffarna för att pankoninte ska suga upp allt fett

  • manuela-2

     - 

    Ej så mycket olja (tänk ”stek” ej fritera

Logga in eller Registrera för att kommentera.