11 dl
lönnsirap eller flytande honungBlanda och arbeta ihop smör, strösocker, farinsocker, ägg, vetemjöl, bikarbonat och salt till en deg. Blanda sist ner nötter och choklad.
1 Dela
degen i två bitar. Rulla ut bitarna till två rullar, cirka 4 centimeter tjocka. Vira in rullarna i plastfolie och lägg in i frysen i minst två timmar.
1 Tina
upp filodegen ordentligt. Lägg ut filodegen på ett bakbord. Stansa ut rundlar, cirka 10–12 centimeter i diameter.
1 Skär
kakdegen i tunna skivor. Lägg en skiva kakdeg i mitten på en filodegrundel. Lägg på fyra filodegrundlar. Pensla kanterna på varje filodegrundel med ett uppvispat ägg. Vänd på kakan och lägg på fyra rundlar. Pensla mellan lagren.
1 Värm
upp oljan till cirka 160–170 grader och fritera försiktigt ett par kakor åt gången.
1 Servering:
Servera de friterade kakorna med jordgubbar, vispad grädde och vaniljglass. Ringa över lönnsirap eller honung.
liggande lårcurl med fitnessboll. Protein cookiedough. Du ska ha full extension i höften och trycka till med rumpan i toppläget och sedan rulla ut benen långsamt
Har aldrig köpt kakdegsglass i affären men har hört att det skall vara himla gott, så vad passar då inte bättre än att göra lite egen kakdegsglass, ja för kakdeg är tokgott och hemmagjord vaniljglass är tokgott och kombinationen av dessa två kan inte bli annat än smarrigt värre
Toppa med hallon och cookiedough-bollar och servera. Smula kexen (med fyllningen kvar) för hand eller i matberedare och fördela dem i botten på varje glas
Nej, vet ni vad, nu har jag bloggvilat alldeles för länge. Den här helgen har jag inte gjort ett handtag mer än vad jag precis behövt, hunden min har åkt hem till föräldrarna på jullov och jag har utnyttjat tiden till det bästa som finns i mörk vintertid – att sova
) In i kylen med både botten och sparad deg medan du gör fyllningen. Smaka av med sötning. Jämna ut över tårtbotten och avsluta med att smula över den sparade degen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.