Friterad cookie dough med vaniljglass
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 paket filodeg
  • 11 ägg, lätt uppvispat med en gaffel
  • 15 –6 dl olja att fritera i
  • 175 g smör
  • 11 dl strösocker
  • 11 dl farinsocker
  • 11 ägg
  • 13 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bikarbonat
  • 12 krm salt
  • 11 ½ dl nötter, hackade
  • 1100 g mörk choklad, hackad
  • 12 l jordgubbar
  • 14 dl vispgrädde
  • 12 1/2 l vaniljglass
  • 11 dl lönnsirap eller flytande honungBlanda och arbeta ihop smör, strösocker, farinsocker, ägg, vetemjöl, bikarbonat och salt till en deg. Blanda sist ner nötter och choklad.
  • 1 Dela degen i två bitar. Rulla ut bitarna till två rullar, cirka 4 centimeter tjocka. Vira in rullarna i plastfolie och lägg in i frysen i minst två timmar.
  • 1 Tina upp filodegen ordentligt. Lägg ut filodegen på ett bakbord. Stansa ut rundlar, cirka 10–12 centimeter i diameter.
  • 1 Skär kakdegen i tunna skivor. Lägg en skiva kakdeg i mitten på en filodegrundel. Lägg på fyra filodegrundlar. Pensla kanterna på varje filodegrundel med ett uppvispat ägg. Vänd på kakan och lägg på fyra rundlar. Pensla mellan lagren.
  • 1 Värm upp oljan till cirka 160–170 grader och fritera försiktigt ett par kakor åt gången.
  • 1 Servering: Servera de friterade kakorna med jordgubbar, vispad grädde och vaniljglass. Ringa över lönnsirap eller honung.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.