På landet är det perfekt att fritera. Smakneutral rapsolja är bra att fritera i. Fritera i omgångar. Jag har en wokbrännare ute i pergolan så man slipper oset inomhus
Friterad kyckling med sötsur sås – sååå himla gott. Jag friterade mina kycklingbitar i fritös (rekommenderas) men det går även bra att värma upp olja i en stor kastrull
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kyckling med sötsur sås
Doppa det som ska friteras i smeten. Fritera i en fritös eller stor gryta i 180°C olja, mät med hushållstermometer eller en bit vitt bröd som ska få fin färg och bli knaprig på ca 1 min. Fritera 2-4 min eller tills dom har fått en fin gyllene färg och låt rinna av på dubbelvikt hushållspapper
Fritera ett par munkar åt gången. Fritera dem så att de blir härlig gyllenbruna. Hallojsan. Jag har varit iväg hela helgen på mässa i Uppsala men ordningen är nu återställd och jag är på hemmaplan igen
Friterad kyckling. olja att fritera i. Jag friterade i två omgångar. Friterad kyckling. olja att fritera i. Den första gången la jag kycklingbitarna ner i korgen till fritösen, sänkte ner den och friterade i 4-5 minuter
Rätten blev i slutändan friterad sötpotatis med rödlök, fetaost, rostade solrosfrön och gräslök. Salta, peppra och stek i rikligt med rapsolja, så att de i princip blir friterade
Friterad banan. För att se om oljan är tillräckligt varm så doppa ner en droppe av frityrsmeten och när det börjar spraka och friteras är olja tillräckligt varm
Exkat hur det skiljer sig mot vårat "vanliga" svenska ströbröd kan jag nog inte beskriva men det känns som att det lämpar sig mycket bättre för att fritera med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.