Frikadeller med bacon i tomatsås
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g kalvfärs
  • 14 bacon
  • 11 schalottenlök
  • 12 vitlöksklyftor
  • 11 äggvita
  • 1½ tsk mald svartpeppar
  • 1½ tsk salt
  • 11 ½ l ljus köttbuljong
  • 11 rödlök
  • 12 msk olivolja
  • 11 burk (cirka 400 g) krossade tomater, gärna körsbärstomater
  • 1¼ tsk mald svartpeppar
  • 11 tsk salt
  • 11 burk (400 g) passerade tomater
  • 1½ kruka basilika (spara några blad till garnering)
  • 175 g hyvlad parmesanost
  • 1½ kruka timjanFrikadeller: Lägg färsen i en bunke.
  • 1 Strimla och hacka baconen fint.
  • 1 Skala och hacka löken och vitlöken fint.
  • 1 Blanda alla ingredienserna utom buljongen och forma till bollar.
  • 1 Koka upp buljongen. Lägg i några frikadeller i taget och sjud i några minuter tills frikadellerna är genomkokta.
  • 1 Tomatsås: Skala och hacka rödlöken och vitlöken fint. Fräs rödlöken och vitlöken i olja.
  • 1 Häll i de krossade tomaterna och koka upp. Tillsätt svartpeppar, salt, passerade tomater och hackad basilika (spar några basilikablad till garnering).
  • 1 Servering: Lägg i frikadellerna i tomatsåsen, sjud och lägg på hyvlad parmesanost, basilikablad och timjan.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.