Mittlamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidanav Åreskutan. Revbensspjäll avLamm. Bilden nedan är inte på Åsenfår och inte heller från Huså, utan från en avmina resor i Sörmland
Jag har alltidavskyttfrikadeller och har vägrat befatta mig med det imitt kök. Köttbullssmeten blandades med citron och massor avpersilja och smakerna giftesigverkligen med den fantastiska pastasåsen som doftade svagt avvitlök och ajvar
Gör då iställetfrikadeller, då slipper man i alla fall själva stekandet. Man bara "pluppar" i dem i en god tomatsås, väntar några minuter och sedan är det klart
För mig är det själklart med revbensspjäll avlammtill jul eftersom jag och minfamilj föder upp lamm (naturbetat & ekologiskt uppfött) på Onsby Gård utanför Uppsala
Lägg ifrikadellernaitomatsåsen, sjud och lägg på hyvlad parmesanost, basilikablad och timjan. Lägg i några frikadelleri taget och sjud i några minutertillsfrikadellerna är genomkokta
På toppen av revbenen (ungefär hälften), ta bort köttet med en vass spetsigkniv. Fräs lök i smör, tillsätt köttfärs och malet revben lamm tas bort platsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.