Thailändsk kycklinggryta 4 port. 1-2 morötter. 1-2 morötter. Min sol försvann typiskt nog. så jag fortsätter väl här och bjuder er på ännu ett recept och hoppas under tiden att solen vågar sig fram igen
Till förrätt åt vi räkcocktail, varmrätten blev en likadan oxfilé "plankstek-style" som vi åt för någon vecka sedan och desserten en ljuvlig blåbärspannacotta
-) Men det bjuder jag så gärna på. Tipsar om en god och enkel förrätt, en gammal hederlig räkcocktail. -)Önskar att ni också får en härlig och bra lördag
Nedan följer recept på vår räkcocktail. Maten gick lite i 80-talsanda, till förrätt åt vi en räkcocktail och till varmrätt blev det vår variant på Flygande Jakob. 30-40 räkor1 avokado1 mango0,5 gurka1 lime1 chilifruktflingsaltSkär gurka, avokado och mango i små bitar och lägg i en skål. 30-40 räkor
1/2-1 chili i valfri färg. Dela avokadorna och ta ut kärnan. Skala dem och skär i mindre bitar. Skala gurkan och ta bort kärnhuset i den med hjälp av en liten sked
1-2 cm ingefära. Stek kycklingen gyllene tillsammans med curry i Milda Culinesse ca 5 minuter. Koka upp vatten med buljongtärningar, Milda Mini Mat 7%, ingefära och citrongräs
Så mitt tips är --> kycklinglår. Okej, nu pratar vi om dagens recept istället, den här thailändska kycklinggrytan, eller soppan om man vill kalla den det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.