Sätt på ugnen på högsta värmen med pizzasten i (eller annan sten, vi har ett ljusunderlägg). Tack Annika för att du introducerade den franska lökpizzan i mitt liv
Ikväll blir det hemlaga pizza och till det måste man ha rött vin (Säger jag med risk för att stämplas som alkoholist om man betänker den senaste veckans milt sagt animerade diskussioner
En krispig pizzadeg med bara färgglada favoriter på. En mumsig fredagspizza stod på menyn igår. Blanda ihop allt och tryck ut på en plåt med bakplåtspapper • In i ugnen på 220 grader i cirka 10 minuter • Ta ut och lägg på valfria favoriter (jag hade en tomatsås på krossade tomater, vitlök, salt, peppar, färsk basilika och lite olivolja, bacon, rödlök, paprika, tomat och chevreost, toppat med färsk basilika) • In i ugnen igen till den fått fin färg 1 pizza
Vi är på Gotland och leker #almedalen, eller det är mest Patrik som leker med sina kompisar och jag fördriver tiden med att jaga kajplök och coola loppisar
Avsluta med att blanda ner bladspenat (sköljd) och tärnad mozzarella. Skär tournedos av oxfilén och stek eller grilla till en innertemperatur på ca 60°C (medium). Pensla köttet under tiden med glazen (2-3 gånger). 3 msk Bong Touch of Taste Oxfond medrödvin
Gör så här. Blanda alla ingredienser i en skål, vispa ihop till en slät glaze. Pensla på glazen under tiden ni steker eller grillar ert kött er fisk, era grönsaker eller kyckling
Parma pizza med rucola. Det var en av de alternativa pizzatoppingarna jag körde med idag. Bara tomatsåsen, osten och parmaskinka (i den ordningen) - sedan grädda i ugnen och när den kommer ut toppar man med rucola
Fredag kväll är ju lite speciell och då vill man ju lyxa till det med något gott att äta. Så ikväll bjöds det på LCHF-pizza med en väldigt god pizzabotten som inte smakade kokos som den förra jag provade
Färga brunt med colorit och smaka av med salt och peppar. Lammgryta med svamp, rödvin, grädde och timjan, 3-4 portioner. 500 g grytbitar av lamm (med ben). 400 ml rött vin (i matlagning går det finfint med en gammal öppnad flaska, så släng inga slattar, släng dem i en gryta istället). 400 ml rött vin (i matlagning går det finfint med en gammal öppnad flaska, så släng inga slattar, släng dem i en gryta istället)
Lägg ner köttet i en lergryta eller liknande som tål ugnsvärme(med lock). Dom blev fantastiskt möra, föll sönder av bara ett litet lätt tryck med gaffeln
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Servera med t. 1 kg grytbitar (gärna gräsbeteskött/krav) 2 rödlökar1 paprika3 vitlöksklyftor 1 msk chili 3 morötterFärska örter (persilja, oregano, timjan)1 msk paprikakrydda 2 lagerbladSalt/svartpeppar 1 msk fond2 dl rödvin2 dl vatten Rapsolja Sätt ugnen på 100 grader. 2 dl rödvin
En sån där med massor av rödvin i, och vitlök och svamp och grädde. Medan grytan puttrade på spisen spred sig de ljuvligaste dofter i Najnis kök och en värme i hennes hjärta, medan hon blev hungrigare och hungrigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.