Fredagsmys - ännu fler gamla tips
Smaskelismaskens
Smaskelismaskens
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 förpackning tortillas whole wheat
  • 1 naturell keso
  • 1 keso paprika
  • 4 msk hummerfond
  • 1 kruka hackad dill
  • 2 burkar kräftstjärtar
  • 1 chunky salsa
  • 1 påse riven västerbottensost
  • 1 burk chili con carne
  • 2 st philadelhiaostförpackningar
  • 2 salladslökar 4 dl riven ost, gärna cheddar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 6-8 st
  • 2 burkar refried beans (Santa Maria)
  • 3 dl guacamole
  • 1 burk creme fracihe+lite tacokrydda
  • 3 dl riven ost
  • 2-3 hackade tomater
  • 2 hackade salladslökar
  • 1 dl svarta, urkärnade oliver
  • 6-8 tortillabröd lite olivolja
  •  
  • Ostsås
  • 75 g smör
  • 5 msk mjöl
  • 3,5 dl mjölk
  • 3,5 dl grädde
  • 2 dl ost (jag tog Norrglimt, fd Krutrök)
  • 2-3 port
  •  
  • Såsen
  • 1 vitlöksklyfta 2 stora shalottenlök
  • 300 g svamp (vi hade Karl-Johan)
  • grädde
  • 1,5 msk persilja
  • en skvätt vitt vin
  • 0,5 svampbuljongtärning
  • mjöl
  • några stackars droppar tryffelolja
  • drygt en halv parmesanost
  • 4 port
  • 4 kycklingfiléer 2 paket bacon
  • västerbottensost
  • persilja
  • salt och peppar
  • 4 port
  • 500 g kantareller
  • 1 msk smör, till stekning
  • 1 l hönsbuljong
  • 2 shalottenlökar
  • 20 g smör
  • 4 dl arborio- eller avorioris
  • 1 dl vitt vin
  • 20 g smör
  • 1 riven parmesanost
  • salt
  • nymalen peppar
  • 3 rödlökar 4 msk smör
  • 3 msk balsamvinäger
  • 4 port
  • 500 g lövbiff
  • 8 skivor franskbröd
  • 1 påse bea (följ anvisningarna)
  • 8 ananasringar persiljevitlökssmör
  • prästost
  • 1 grillad kyckling
  • 1 gul lök
  • 3 dl skuren vitkål
  • 1 tsk salt
  • 1 påse taco-kryddmix
  • 1 liten burk créme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 smör/olja att fräsa lök och vitkål i
  • 150 gram riven gratängost
  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 2-3 msk kallt vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.