3-4 tsk
mortlad kardemumma (kan minskas om man inte föredrar tydlig kardemummasmak)
100 g
rumsvarmt smör
1 ekologiskt
ägg
2 dl
mjölk
2 svenska
äpplen, skalade och klyftade
2-3 msk
mandel, grovt hackad
2 msk
pärlsocker
till
225 grader
Blanda mjöl, socker, bakpulver, kardemumma och smör. Tillsätt ägg och mjölk och vispa ihop till en slät smet. Häll smeten i formen, tryck ner äppelklyftorna och toppa med mandel och pärlsocker. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i
Mosa banan och blanda med ägg. Riv äppleoch blanda i. Och gud så goda de blev. Blanda alla torra ingredienser i en separat skål, häll sedan ner detta i smeten och blanda väl
Det blev vackert med så små äpplen i en paj eftersom att jag kunde skära och baka dem i halvor. Nötmjölerna karamelliseras lätt med lönnsirapen under bakningen så degsmulet får en knäckig smak
Serverat med glass och pressad citron. Om någon går i god med sina egna smaklökar genom att rekommendera en eller annan dessert eller maträtt brukar det båda gott
Den här gången blev jag sugen på äpplenoch smaksatte en sockerkaka medkardemumma, kanel och en liten hint ingefära innan jag stoppade ner en äppelklyfta i varje "vinge"
Ugnsbakad gröt är en av mina frukostfavoriter, det var länge sedan jag gjorde det sist, men idag gjorde jag en variant medäpple, kanel ochkardemumma till frukost
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. I helgen bakade jag de här goda äppleoch kanelmuffinsen, äppleoch kanel är en stor favorit hos mig och jag tycker att det är jättegott i muffins
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.