fredagskaka med kardemumma och äpple
mat.såklart. Lina Abrahamsson
mat.såklart. Lina Abrahamsson
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 3-4 tsk mortlad kardemumma (kan minskas om man inte föredrar tydlig kardemummasmak)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 ekologiskt ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 svenska äpplen, skalade och klyftade
  • 2-3 msk mandel, grovt hackad
  • 2 msk pärlsocker
  • till
  • 225 grader Blanda mjöl, socker, bakpulver, kardemumma och smör. Tillsätt ägg och mjölk och vispa ihop till en slät smet. Häll smeten i formen, tryck ner äppelklyftorna och toppa med mandel och pärlsocker. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.