Efter att ha testat lite olika glutenfria våffelrecept men aldrig blivit helt nöjd med resultatet har jag nu experimenterat mig fram till det i mitt tycke perfekta receptet
När jag nu har blivit nyfiken på att baka och laga mer medglutenfria råvaror har jag börjat titta på innehållsförteckningarna på många av de glutenfriamjölmixer som finns
Xantangummi är ett förtjockningsmedel som bland annat används för att få bra konsistens på glutenfria bröd och bakverk och förhindra att det blir torrt och smuligt
Föredrar ni eller behöver ni av medicinska skäl äta glutenfritt. Blanda mjölet med husk, salt och valfritt bärpulver och tillsätt lite i taget medan köksmaskinen kör på lågt varvtal
Servera med din favoritsylt eller som jag rårörda bär och lösvispad grädde. Jag brukar ju vanligtvis göra Hirams utmärkta klassiska våfflor, men vill nu hellre ha glutenfritt
Semester, det är ju så härligt med semester, men tyvärr så börjar ju min semester lida mot sitt slut, nja, jag har några dagar kvar, så lite tillkan jag njutaFrån semester till frasvåfflor, jag har alltid trott attjag har gjort frasiga våfflor
Oftast använder jag nästan aldrig recept som innehåller mjölmix. Men nu har jag testat ett recept som innehåller mjölmix och då är det ju även bra att ha en mjölmix
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.