12,5 dl
vetemjöl 0,5 krm salt 5 dl mjölk 1 dl bubbelvatten 3 ägg 100 g smör 3 msk oljaMät upp mjöl och salt och blanda. Rör samman till en jämn smet med 3 dl av mjölken. När smeten är helt klumpfri rör du i resten av mjölken. Rör sedan ner äggen ett och ett och häll till sist ner bubbelvattnet. Rör så lite som möjligt i smeten för att få en fluffig pannkaka. Låt smeten vila kallt, gärna över natten men minst 30 minuter. Stek varje pannkaka i en tsk smör och en aning neutral olja på medelhög temp. Häll ner smeten i pannan när smöret tystnat och vicka på pannan så smeten rinner ut. Vänd pannkakan när den börjar se gräddad ut. Ska du steka många kan du hålla dem varma på ett ugnsfast fat i ugnen på 40-50 grader.
Idag gjorde jag extra frasigapannkakor som blev helt magiskt goda. Jag älskar pannkakor. Frasigapannkakor passar lika bra att servera på brunch, till lunch, mellanmål, dessert eller middag
Pannkakor finns det något godare. Jag kan äta pannkakor flera gånger i veckan utan att tröttna på det. Det tråkiga är att min man och min son inte tycker om pannkakor
En favorit, lätt och smidig att göra. Rullen kan stå förberedd och klar för ugnen. Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.