Internationella pizzadagen till ära så bjuder jag er idag på ett pizzarecept. Vi tjuvstarta lite och åt den här pizzan redan i fredags så idag har det blivit köpepizza
Fritera några minuter på varje sida tills de är gyllengula och frasiga. Friterade lökringar Ingredienser 2 stora lökar 2 dl mjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 1 ägg 1,2 dl mjölk 2 dl ströbröd 1 tsk chilli 1 tsk salt Olja och fritös Gör så här Blanda mjöl, bakpulver och salt. Skiva löken i skivor, 4 mm tjocka, pilla i sär så att lökringarna frigörs. Släng ner en näve lökringar i den rinnande frityrsmeten, fiska upp en lökring och panera med ströbrödsblandningen, gör likadant med 3-4 lökringar till och stoppa sen ned dem i den heta oljan. 3-4 lökringar
En favorit, lätt och smidig att göra. Rullen kan stå förberedd och klar för ugnen. Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Ni som följer mig på instagram – @kryddburken såg igårkväll bilder på pirogerna jag gjorde och självklart ska ni få recept på fyllningen som bara är sååå god
Tjingeling. I helgen fick jag ett riktigt sug efter att baka. Det hör förvisso inte till ovanligheterna men det brukar sluta i nån muffinsvariant, småkakor eller någon kladdkaka
De ska ätas varma och frasiga till en välkomstdrink och Champagne är perfekta drycken. Smördegsinbakad rökt lax med örtagårdssås, en aptitretare som väcker smaklökarna
Dessa frasiga puppies blev jättegoda till grillat. Bokmärk gärna och spara till kommande ljumma sommarkvällar där grillen står tänd var och varannan dag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.