Frasig västerbottenpaj med kantareller
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 förp smördeg/ smördegsplattor, ca 400 g
  • 1 ca 300 g kantareller
  • 1 smör (att steka i)
  • 11,5 dl grädde
  • 12 ägg
  • 1 ca 2-3 dl riven västerbottenost
  • 1 salt och peppar
  • 1 en näve ruccola
  • 11 förp smördeg/ smördegsplattor, ca 400 g ca 300 g kantareller smör (att steka i) 1,5 dl grädde 2 ägg ca 2-3 dl riven västerbottenost salt och peppar en näve ruccolaKavla ut smördegsplattorna och rulla upp degkanter runt om. Stek kantarellerna i lite smör. Blanda ihop ägg och grädde, blanda ner västerbottenosten, lite salt och några nypor peppar. Blanda ner de smörstekta kantarellerna och ruccolan och bred ut smeten på degen. In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter eller tills pajen fått en fin gyllene färg. (Obs pajen "blåser upp sig" i ugnen, för att sedan sjunka ihop när du tar ut den).

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.