Ingredienser Portioner: 4 600 g vit fiskfilé t ex torsk eller sej 1 tsk salt 2 krm peppar ca 1 l matolja till fritering Ägg- och kaviarsås 4 ägg 1 rödlök 1/2 dl kaviar på tub 1/2 dl crème fraiche 1/2 dl lättmajonnäs 1 krm salt 1 krm peppar 1 dl finskuren gräslök 2 msk färskpressad citronjuice citronklyftor till garnering Panering 2 ägg 0,8 dl vetemjöl 2 dl panko eller ströbröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken? Kupongen är laddad Kryddkvarnar 10 % rabatt Santa Maria 60-140 g Mer info Ladda kupong
Pocherad lättrimmad torskmed ägg och persiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
Koka äggen och låt dem kallna. Torsk i gräddig kaviarsåsmed dill - och ägghack. Fryst torsk till extrapris, vanlig kaviar på tub, lite ägghack och dill
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att torskkotletterna kommer att täckas. Lägg i torskenoch sjud på svag värme tills köttet precis börjar släppa från benen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.