Toppa med riven ost, strimlad skinka och tunt skivad svamp. Jag hyvlar kål tunt, gärna på mandolin, och masserar med rapsolja, en dutt ättika, salt, peppar och italiensk salladskrydda
Fräs svamp och purjolök i en stekpanna med smör tills vätskan kokat in. Mixa mjöl, smöret i bitar i en matberedare med kni-ven monterad till en smulig massa
Antingen ner i en gryta med buljong och grädde till en soppa eller som i detta fallet en smördegsplatta som fylls medsvampröra och sedan tillagas i ugnen i tjugo minuter
I helgen som gick bjöd jag familjen på hamburgertallrik med hemgjord bröd, egna burgare, egen sås… Ja ni förstår – jag försökte göra så mycket som möjligt från grunden
köttfärslimpa med bacon och svamp. Jag blandade sedan i löken, ägget och färsen i ströbrödet, och blandade sedan i ORDENTLIGT med salt och peppar, chili- och paprika-pulver
Hacka svampen grovt (med champinjoner. Blanda i lök, svamp och ägg i köttfärsen. Stek lök och svamp tillsammans i 1 msk matfett. 100 g Ostronskivling (eller annan färsk svamp)
Detta frasigt smaskiga recept hittade jag på min favoritsida av inspiration – Pinterest. Ursprungsreceptet var egentligen med Nutella men jag valde att fylla de krispiga rullarna med dulce de leche istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.