Istället för enbart grädde som fyllningen i en budapestrulle har, har jag fyllt denna tårta med vaniljkräm blandat medgrädde, vilket inte gör den alltför mastig och dessutom passar det väldigt bra till marängen och hallonen
Detta är verkligen en utav mina absolut favoritbakelser - Budapeststubbe. Du kan välja att servera denna som en stubbe alt skära upp den direkt, tänk på att skära med en brödkniv och inte trycka utan verkligen såga igenom
I Jönköping så brukade vi åka till torget på lördagar och köpa en ask med gammaldags skumbollar, ni vet såna där det inte är något kex i botten utan bara skum
Rör ihop alla ingredienser och fyll därefter "tårt-skålen" med massan. Smula ner resterna från tårtbotten i en skål, tillsätt vispad grädde, vaniljvisp, rum (kan uteslutas), bananer, dajmkross, maränger och nötter
Därefter spacklas hela tårtan medgräddeoch garneras med hackad choklad. Bred chokladganache på första tårtbotten, därefter vispad grädde blandat med hackad daim
Montering1000 g grädde 150 g hallonsylt 300 g florsocker 50-60 g vatten. Blixtsmördeg500 g vetemjöl 500 g smör, kallt, i bitar 200 g vatten 40 g äggula 10 g salt 10 g vinäger (eller citronjuice)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.