12 dl
hackade örter, ex oregano, timjan, persilja eller salvia
11 citron,
rivet skal från
12,5 dl
gräddfil
1 salt
och peppar
1 grönsallad
med gröna ärtor
14 portionsbitar
lax utan skinn salt och svartpeppar 1 ägg ca 1 dl vetemjöl 3 dl panko 1 dl finhackad dill 1 dl finhackad gräslök olja, att steka i smör, att steka i
1 Stomp800
g potatis, mjölig 2 dl hackade örter, ex oregano, timjan, persilja eller salvia 1 citron, rivet skal från 2,5 dl gräddfil salt och peppar
1 Till
servering grönsallad med gröna ärtorKoka potatisen i saltat vatten. Mosa potatisen med en stomp och rör ner rivet citronskal, gräddfil och hackade örter. Smaka av med salt. Blanda panko med finhackad dill och gräslök. Krydda laxen med salt och peppar. Vänd laxen först i vetemjöl, sedan i ägg och sedan i panko-blandningen så att laxen täcks helt o panering. Stek laxen i smör och olja tills den är gyllenbrun runt om. Servera genast med potatisstomp och grönsallad med gröna ärtor.
Rosta pinjenötterna i mitten av stekpannan tillsammans med saffran, smör och olivolja. Häll på det färdigkokta riset i stekpannan (det får gärna ha lite tuggmotstånd), blanda och krydda efter smak med salt och spiskummin
Lägg på salladsblad och fortsätt med stomp, frasig fisk, strimlad gurka och paprika. Frasig fisk. Knäck äggen i en djup skål och vispa ihop lite lätt med en gaffel
Frasig och nygräddad kan den sedan serveras till kallt kött på buffén likaväl som till stekt- lax, kycklingfilé eller till stekt oxfilé med en portvinssås
Idag gräddade vi massor med våfflor. Mjölkfria våfflor som blev väldigt frasiga och lyckade. Dessa åt vi med bär från frysen (hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar) samt någon variant av mjölkfri vispgrädde som faktiskt smakade helt ok
Frasig lax med täcke av parmesan och panko. Kanske en kall yoghurtsås med lime eller citron i. lägg ut laxfiléeerna i en ugnsfast form med lite olivolja i botten
De ska ätas varma och frasiga till en välkomstdrink och Champagne är perfekta drycken. Smördegsinbakad rökt lax med örtagårdssås, en aptitretare som väcker smaklökarna
Dessa frasiga puppies blev jättegoda till grillat. Koka potatisen och mosa med en klick smör. Blanda bacon, potatis, ost, hackad persilja, riven vitlök och hackad salladslök med den rivna osten (lämna lite till gratineringen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.