Frasig örtlax med potatisstomp
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax utan skinn
  • 1 salt och svartpeppar
  • 11 ägg
  • 1 ca 1 dl vetemjöl
  • 13 dl panko
  • 11 dl finhackad dill
  • 11 dl finhackad gräslök
  • 1 olja, att steka i
  • 1 smör, att steka i
  • 1800 g potatis, mjölig
  • 12 dl hackade örter, ex oregano, timjan, persilja eller salvia
  • 11 citron, rivet skal från
  • 12,5 dl gräddfil
  • 1 salt och peppar
  • 1 grönsallad med gröna ärtorKoka potatisen i saltat vatten. Mosa potatisen med en stomp och rör ner rivet citronskal, gräddfil och hackade örter. Smaka av med salt. Blanda panko med finhackad dill och gräslök. Krydda laxen med salt och peppar. Vänd laxen först i vetemjöl, sedan i ägg och sedan i panko-blandningen så att laxen täcks helt o panering. Stek laxen i smör och olja tills den är gyllenbrun runt om. Servera genast med potatisstomp och grönsallad med gröna ärtor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.