Skär i tunna skivor. 1 bitfransyska. 1 gul lök skuren i klyftor. 3 skivadevitlöksklyftor. 1 tsk timjan. Blanda buljong, tomat, kryddor och grönsaker i slökokargryta, lägg ner köttbiten, sätt på locket och koka på "low" i ca 8 timmar (funkar bra över natten), vänd köttbiten och låt svalna med locket på. 1 bitfransyska. 1 gul lök skuren i klyftor. 3 skivadevitlöksklyftor. 1 tsk timjan
Lägg fransyskan med nätet kvar i en ugnsfast stekgryta. Helgdag, en perfekt dag för långkok, låt köttet stå och gotta sigi ugnen medan du pysslar med annat
Lägg upp köttet på en skärbräda och klappa torrt med papper,så stekytan blir jämn och fin. Skär några snittii köttet och stoppa invitlöksklyftor och rosmarinisnitten
Vad sägs om att hela middagenblirfärdig på samma gång. Här liggerpotatisen och blirfärdigi såsen, så du behöver inte ställa dig och skala potatis när du kommer hem
Maria skrev igår om risgrynsgröti ugn. Jag fortsätter med risgrynsgrönti crockpot/slow cooker idag. Det kan tyckas lätt att göra risgrynsgröt när man söker på nätet efter det
Ingredienser 1 kg fransyska 1 msk Mat & Bak smör 1 dl vatten 1 st gul lök(ar) 1 st morot 1 bit(ar) selleri 0,25 kruka(or) färsk timjan , några kvistar räcker, som dekorering 0 st salt 0 st svartpeppar Sås 0 steksky , från steken 2 msk kalvfond , konc 1 dl vispgrädde 2,5 msk vetemjöl 0 st salt 0 st peppar Tillservering 0 st potatis(ar) , kokt, pressad 0 rotsaker , el
Enklare än såhär blir det inte när det gäller att göra en hel middagi slow cookern. Det är inte världens godaste mat, men det är så enkelt att det trots allt blir en vardagsfavorit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.