Fransk rabarberkaka
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • rabarber
  • 1 smör
  • 1 strösocker
  • 1 kardemumma
  • 1 mandelmjöl
  • 1 vaniljsocker
  • 1 socker
  • 1 ägg
  • 1 äggulor
  • 1 mjölk
  • 1 salt
  • 1 florsocker till garnering
  • 1 vispad grädde (som med fördel kan smakas upp med t.ex. björksirap, några cl cognac eller mandellikör.)Har du grov rabarber så skala nedre delen, späd fin rabarber behövs ej skalas.Skär rabarbern i ca 20 cm bitar och stek den mjuk ett par minuter i smör. Strö över socker och kardemumma. Smörj en ugnssäker form ca 20x30 cm eller stor stekpanna eller rund bakform – ca 24 cm i diameter – med lite smör.Bryn smöret i en kastrull.Vispa ägg och socker med en elvisp tills sockret löst sig och smeten vitnat och blivit luftig.Vispa i det brynta smöret, mandelmjöl, vaniljsocker, salt och mjölk.Häll i smeten i formen och fördela ut rabarbern över smeten.Grädda clafoutin mitt i ugnen på 200°C i 25 minuter tills den fått fin färg och smeten stelnat.Ta ut och låt svalna något, garnera genom att pudra över florsocker.Servera rabarberclafoutin varm som den är eller med lättvispad smaksatt grädde.TipsDetta är bra grundrecept på clafoutis och du byter enkelt ut rabarbern mot annan frukt utifrån vilken säsong vi befinner oss i.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.