Fransk potatissallad
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Potatissallad
  • 1 kg fast potatis
  • 1 röd paprika
  • 1 röd lök
  • 1 dl solrosfrön
  • 70 g rucola
  • 10 bitar soltorkade tomater
  • 3 msk kapris
  • 1 burk kalamataoliver
  • 1 Vinägrett:
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 1 msk senap
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt, peppar, oregano, timjan1. Behåll skalet på potatisen och skrubba den noga. Koka den hel i saltat vatten till den blivit mjuk (ca 15-20 minuter). Slå av vattnet och fyll kastrullen med kallt vatten. Ställ åt sidan ett par minuter och tärna sedan potatisen
  • 12. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja och ha ner skivad paprika, rödlök och solrosfrön. Stek till löken mjuknat och ha sedan ner allt i en skål.
  • 13. Blanda ner rucola, tärnad potatis, strimlade soltorkade tomater, kapris samt oliver i skålen
  • 14. Pressa vitlök och blanda ihop med olivolja, senap, sambal oelek, vinäger och kryddor. Kör vinägretten i micron en halv minut och ringla sedan över salladen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.