11 dl
hackade blandade färska örter, till exempel dragon, rosmarin, timjan och salvia
11 tsk
salt
12 krm
malen svartpeppar
13 dl
vispgrädde
12 dl
mjölk
1100 g
grovt riven gruyère
1 smör
till formen
1 färska
örter
1 svartpeppar,
nymaldSätt ugnen på 200 grader.
1 Smörj
en ugnsfast form med smör.
1 Skala
och skiva potatisen. Tvätta och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Varva potatis, purjolök, vitlök och örter i formen. Salta och peppra.
1 Häll
grädde och mjölk i kastrull, koka upp och häll på gratängen. Sätt in gratängen mitt i ugnen i cirka 40 minuter.
1 Ta
ut gratängen och strö över osten. Sätt tillbaka gratängen i ugnen i 10–15 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg. Strö över blandade örter och nymald svartpeppar.
Äntligen är det säsong för färskpotatis. Jag älskar färskpotatis. Denna plåt laddad med färskpotatis, sparris och champinjoner är ett läckert tillbehör till de allra flesta rätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.