Fransk potatisgratäng
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 1 1 röster

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • purjolök
  • 13 vitlöksklyftor
  • 11 dl hackade blandade färska örter, till exempel dragon, rosmarin, timjan och salvia
  • 11 tsk salt
  • 12 krm malen svartpeppar
  • 13 dl vispgrädde
  • 12 dl mjölk
  • 1100 g grovt riven gruyère
  • 1 smör till formen
  • 1 färska örter
  • 1 svartpeppar, nymaldSätt ugnen på 200 grader.
  • 1 Smörj en ugnsfast form med smör.
  • 1 Skala och skiva potatisen. Tvätta och strimla purjolöken. Skala och hacka vitlöken. Varva potatis, purjolök, vitlök och örter i formen. Salta och peppra.
  • 1 Häll grädde och mjölk i kastrull, koka upp och häll på gratängen. Sätt in gratängen mitt i ugnen i cirka 40 minuter.
  • 1 Ta ut gratängen och strö över osten. Sätt tillbaka gratängen i ugnen i 10–15 minuter tills den fått en fin gyllenbrun färg. Strö över blandade örter och nymald svartpeppar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.