Smaka av med salt och vitpeppar. En hemgjord kallbearnaisesås var lördagens projekt att få till. Men nu ville jag ändå fixa till en god sås och då googlade jag upp på kallbearnaisesås och vips, den var hur lätt som helst
Inlägget Kallbearnaisesås dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 1 stor skål bearnaisesås, ca 6 portioner 4 dl creme fraiche 0,5 dl majonäs 1 schalottenlök 1-2 ts vit vinäger (justera syra efter smak) 2 msk torkad dragon 1 liten bunt persilja 2 tsk senap (dijon eller vanlig senap funkar bra) 0,5 msk socker 0,5 tsk gurkmeja (kan uteslutas, jag har det i för att ge såsen lite färg) Salt & peppar Recept på potatisbakelserna hittar du HÄR
Servera lövbiffenmed rostad potatis och tomat. Smaka av med salt och peppar. Krydda köttet och stek det på hög värme någon minut per sida i en stekpanna med smör
Den kallabearnaisesåsen är en sås som passar till mycket, kallt kött, grillat och pasta. Låt kallna. Rör ner lökblandningen i smetana smaka av med örtsalt och citronsaft, låt såsen gärna stå i kylskåp några timmar men ta fram den ca 0,5 timme före servering
Serveras väl kyld tillsammans med allsköns grillade läckerheter. Kall falsk bearnaisesås kanske inte ens bör kallas bearnaise, men det smakar något liknande och hissnande snabb att slänga ihop
Så nu går jag och har lite småprojekt här hemma, just nu är det trappen till övervåningen som fått sig en omgång med vit färg, ska måla igen senare idag
Riktigt god med en massa friska smaker. Blanda med creme fraiche och vinägern. Hittade detta recept hos Kryddburken och blev nyfiken på att testa den, så det blev bla denna sås till det grillade på midsommaraftonskvällen
Nu är du klar med potatisen, dags för lövbiffen. Lägg i en lövbiff i taget i stekpannan. Sedan är det bara att lägga upp på tallriken och servera medbearnaisesås till så är du klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.