2 stora
ägg och rör ned dessa i löken och häll ned i det förgräddade pajskalet, lägg ett par klickar smör på toppen och in med pajen i ugnen och låt grädda i ca
Pajdeg. Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt ägg och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant 24 cm diameter
Fransk champinjonsoppa. Nu har jag nått fram till det sista av mina dokumenterade Julia Child-recept. Det kommer definitivt komma fler i framtiden (bara första volymen innehåller en sisådär 1000 recept) men för nu är detta det sista
Idag en fransk variant. Det är tisdag och arbetsveckan har ännu många dagar kvar. Så gör livet lite roligare och godare genom att baka och njuta av en äppelkaka
Gör en riktigt smarrig fransk äppelpaj. Tarte tatin ska helst serveras när den är varm men inte alltför het, detta för att smakerna verkligen ska få en chans att utveckla sig
Satt och titta på Klockan åtta hos stjärnorna här i veckan och Rafael Edholm. bjöd på en tarte tatin till efterrätt och jag blev sååå himla sugen på att baka en sådan, det såg så
Jag testade ännu ett recept av Raymond Blanc och idag blev det en fransklökpaj. Idag har det regnat och regnat mest hela dagen, men jag tycker faktiskt att det var ganska mysigt att få en dag inne och pyssla lite
Tarte aux pommes måste nog vara den vanligaste efterrätten från det här området. Snart står de i blom och då ska R och jag ta oss en tur med vespan och njuta =) Den här pajen tar lite tid och är lite lyxigare en än vanlig tarte aux pommes som oftast bara består av pajskal, skivade äpplen, smör och socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.