Blanda allting ordentligt, gärna med händerna. God gryta som sköter sig själv i ugnen. Släng i de grönsaker du gillar, krydda allting och låt sedan tillagas långsamt tills köttet är helt mört
Strimla paprikorna och låt fräsa med. Rör ner philadelphiaosten och späd med grädde. Rör ner garam masala och smaka av med tamarisoja och eventuellt mer salt, garam masala
Har avvaktat med att tipsa om den efetrsom den dels varit slut i lager men sedan för att jag framför allt ville prova igenom sous vide funktionen, att temperaturen stämde etc
När du är klar att börja laga värmer du några skvättar olivolja i en stor kastrull på medelvärme. Finhacka persiljebladen och strö dem över och avsluta med att hälla på en skvätt jungfruolja
Lägg ner buljong, soja, vinäger och kryddor. Häll upp med vatten så det knappt täcker. Vispa ner creme fraiche i skyn och smaka av med salt och peppar, red eventuellt med lite redning om det behövs
Vill ni inte använda honung så går det bra med fibersirap eller sockerfri lingonsylt men lite sötma behövs för att runda av smaken av dijon- och dragon
Just nu är jag inne i en ”örtig” period och gör gärna såser medfranska, torkade örter och köttfärssås utan tomat, istället smaksätter jag med grädde, vitt vin och ÖRTER
Lägg över i gryta med hälften av vattnet och vinet + köttbuljong. Jag hade förstekt köttet någon dag innan för att snabbt kunna slänga ner i min Crockpot på fredag morgon det var bara det att när jag öppnade lådan med köttet så var typ hälften borta
Skär vitkålen med osthyvel och krama sedan ihop ingredienserna med händerna. Servera med valfritt tillbehör som tex broccoli eller blomkål elelr potatis för den som vill ha det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.