Fransk äppelpaj med en svensk twist
Happily munching
Happily munching
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10 portioner behöver du
  •  
  • Pajbotten
  • 100 gram kallt smör
  • 200 gram vetemjöl
  • en nypa fint havssalt (jag brukar använda Maldon)
  • 100 gram strösocker (gärna ekologiskt)
  • 40 gram ägg (ett litet ägg, väg gärna, mitt "lilla" vägde 56 gram Väger det för mycket, gör sönder ägget och ta bort det överflödiga)
  •  
  • Äppelkompott
  • 6 äpplen 1 citron 200-300 gram vatten (jag använde 285 gram, troligen lite för mycket)
  • 1 vaniljstång
  •  
  • Mandelcréme
  • 150 gram strösocker
  • 150 gram mandelmjöl
  • 150 gram rumstempererat smör
  • 150 gram ägg (cirka tre stycken)
  • 20 gram vetemjöl
  •  
  • Till dekorering
  • 4 äpplen (samma sort som i kompotten)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.