Som att baka frallorna på en blandning av Saltåkvarns stenmalda vete och dinkel. se har problem med att många recept försvunnit , inte bara från min blogg, så kommer jag att reprisera några av de blogginlägg som tidigare hört till de mest klickade
Vi hade faktiskt både halstabletter och soppa hemma, men eftersom soppan innehöll den sista laxen ur frysen så kunde jag ju inte gärna erbjuda henne den eftersom hon inte äter fisk
Tillsätt kycklingbitarna och även majsen tillsoppan. Den här soppan känns bara lite höstig. Den stora fördelen är att det blir en lunch till fyra personer på bara en kycklingfilé
) Men det är ju inte varje gång man har lust att baka frallor eller bröd, i alla fall inte en vardag när middagen gärna ska stå på bordet inom en halvtimma
Mixa soppan med stavmixer eller i blender (i omgångar i sådana fall, jag brukar mixa med mindre vätska och sedan tillsätta så mycket buljong till mixet som jag vill ha i slutändan)
Tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka upp. Ett bra sätt att spara buljonger och fonder är att frysa in dem i istärningslådor och ta fram eftersom att tina i soppor, såser eller att värma till en kopp buljong
Lägg räkor i botten på en skål, slå den heta soppan över och servera med aioli och gott bröd. Det blir verkligen skillnad mot att i stället tillsätta fond på flaska eller tärning
Rör ner ägg och äggulor i märg och brödblandningen, tillsätt riven parmesan, muskot smaka av med salt, rör ihop allt väl, blanda ner lite mjöl, till en ganska mjuk men formbar konsistens
(räcker nog egentligen till 6 p)1 gul lök8 hg fläskfärs (funkar självklart med blandfärs om man så önskar)1 liter vatten1 stor morot5 potatisar1, 5 msk kinesisk soja1 dl tomatpuré1½ tsk chilipulversalt och svartpeppar1 msk oregano1 pressad vitlöksklyfta1 tsk sambal oelek (uteslut om så önskas)1 köttbuljongtärningfärsk persiljaServera med Lätt Creme fraiche och ett gott bröd
Fick ett litet infall att jag skulle ge mig på att baka lite frallortill kvällsfikat. Hittade ett enkelt men otroligt gott recept på frallor med rågsikt o havregryn i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.