Jag kommer absolut göra dessa igen men med en annorlunda touch. Det finns väl inget bättre än lördags morgon, en kopp nybryggt kaffe och nybakade väldoftande frukostbullar
Rör ihop kvargen med havregrynen och tillsätt sedan salt och bakpulver. Rör ihop och sätt igång ugnen på 200 C och förbered en plåt med bakplåtspapper. Fördela ut 4-5 degklumpar på plåten och forma till frallormed hjälp av en gaffel. Strö på linfrön och in i ugnen i ca 20-30 min
Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Tillsätt rågsikten, morötterna och oljan och rör till en slät smet
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pumpakärnoroch sesamfrö. Härligt saftiga frallor till soppan, frukosten eller varför inte picknicken
Bullarna passar bra både till frukost, eller till lunch och picknic med lite extra matigt pålägg. Jag tog lite bikarbonat i degen förutom färsk jäst, och eftersom bikarbonat behöver syra för att jäsa tillsatte jag också lite färsk citronsaft
Dela korvarna i bitar och forma till frallor som läggs på plåtar med bakplåtspapper. Jag har även använt lite durumvetemjöl för att ge frallorna ett fluffigt inre och en aning knaprigt yttre
Småbröd är populära så jag utgick från ett tidigare recept – Glutenfria surdegsbröd/frallor. Lös upp jästen och mjölk/mjölkersättning och vatten med en visp
Blanda chiafrön, psylliumfrön, solrosfrön och pumpafrön med kallt vatten. Gott att äta med avokado på. I veckan bakade jag fröfrallor igen, men jag ändrade i receptet fast jag fortfarande utgick från Nillas Kitchens recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.