Enkla kuvertbröd med frön. 1 dl sesamfrön. 8 msk linfrön. 1 dl sesamfrön. 8 msk linfrön. Gjorde ju en äggost häromdan, frös in vasslem och idag bakade jag dessa bröd
Industriproducerade potatisplättar är ofta poppis att servera i skolor och förskolor. Det går visserligen knappt att hitta något färdiglagad som inte innehåller tillsatt sötning nuförtiden
Deltagarna på festen fick gå en poängpromenad, där Solhaga var ett av stoppen, och svara på en klurig fråga där det gällde att smaka på brödet för att utröna vilka frön det innehåller
Mixa mandel, valnötter och sesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke. Mixa mandel, valnötter och sesamfrön till mjöl och blanda med övriga torra ingredienser i en bunke
)hackade torkade aprikoserpumpafrönhackad mandel (en näve)russinsirapsaltolivolja (till formen och även en slatt i degen)lättyoghurtbikarbonat (2 tsk)Rörde ihop allt, hällde i en oljad brödform, degen var rätt så lös
Jag använde mestadels solrosfrön, eftersom de är ganska neutrala i smaken. Solrosfrön är rika på flera mineraler och vitaminer, och innehåller också stora mängder fleromättat fett
Häll i resten av vattnet, mjölken och allt övrigt utom sesamfrön och solrosfrön till utbakningen. Strö ut lite mjöl och sesamfrön eller solrosfrön på bakbordet, tippa ut degen och forma den till en stor limpa
Saftiga och fiberrika tekakor med frön. Uppvispat ägg, havregryn och frön till garnering. Rör ner solrosfrön, salt och mjölmix och arbeta degen ordentligt
Supergott och mättande eftersom alla frön ger en del energi. eller linfrön. 3 dl Dinkelmjöl fullkorn3 dl havregryn2 dl solrosfrön1 dl pumpafrön eller linfrön1 dl sesamfrön2 tsk salt1 dl neutral olja4 dl vattenLite flingsaltRör ihop alla ingredienser förutom flingsalt. 2 dl solrosfrön. 1 dl pumpafrön. 1 dl sesamfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.