Fröknäckerecept kommer nedan…. Fröknäckerecept. Men innan jag tar helg tänkte jag bjuda på ett helt fantastiskt fröknäckerecept som jag fått av min mamma
Inspiration till recept kommer härifrån, men jag har gjort om lite. Eftersom fröna är med i receptet för att svälla och binda ihop knäcket tillsammans linfröna antar jag att man bara kan ta dubbelt med linfrön eller byta ut till psylliumfrön som också sväller
Startar denna underbara morgon med ett supergott och nyttigt hemmagjort glutenfritt fröknäcke. Jag delar med mig av receptet som jag fick av en kollega på jobbet
Här kommer receptet som jag alltid tjatar om. Receptet kommer från Birgitta Höglunds blogg som ni hittar HÄR1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön1/2 dl hela linfrön1 msk fiberhusk2 msk pofiber1/2 dl kokosfett2 1/2 dl vatten1 tsk flingsaltSätt ugnen på 150 grader (ej varmluftsläge)Blanda ihop alla torra ingredienser, smält sedan kokosfettet i en kastrull. Grädda i 45-60 min och ta sedan ut och skär rutor (så att det är lättare att bryta fina skivor när det är klart)
Receptet kommer från Daniela men har ändrat det lite. FröknäckebrödRecept för en plåt1 dl Solroskärnor1 dl Sesamfrön1 dl hela Linfrön2 msk Pofiber1 msk Fiberhusk½ dl Kokosfett med smak2½ dl kokande Vatten1 tsk salt+ lite flingsaltBlanda alla torra ingredienser. Sänk värmen till 50C och låt fröknäcket vara inne ytterligare ca 30 min
1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön½ dl linfrön2 msk pofiber½ dl kokosfett2 ½ dl vatten½-1 tsk havssaltlite flingsalt att strö överBlanda alla torra ingredienserna i en bunke. För ett få ett bröd lite likt Finn Crisp, smaksätt smeten med 1-2 tsk Brödkryddor eller stött Anis, Fänkål och Kummin. Receptet kommer ursprungligen från "Birgitta Höglunds Mat"Kram Jeanette Mattsson 1 dl solroskärnor. ½-1 tsk havssalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.